Dag van de ouderen

Print Friendly, PDF & Email

Een verslag van Gini Slingerland

Dagvdo2Op vrijdag 2 oktober werd er in Woerden door Welzijn Woerden, in samenwerking met de ouderenbonden – SBOW, aandacht besteed aan de Dag voor de Ouderen. Om 14.00 uur waren er ruim 70 ouderen, leden en niet leden van de ouderenbonden, aanwezig in huize Zandwijk. Na het nuttigen van een kopje koffie of thee heette Frank Hoefsloot, de dagvoorzitter, iedereen welkom en introduceerde de sprekers.

 

 

 

Dagvdo3Als eerst werd het woord gegeven aan Frans Brinkman van de Unie KBO. Hij had als onderwerp “veilig op weg”. Uiteraard waren veel tips wel bij de aanwezigen bekend, maar dat de dames hun tas het beste aan de huizen kant kunnen dragen en dat je beter de mogelijkheid om rood te staan kunt opheffen, was voor veel mensen nieuw.

 

Dagvdo6 Dagvdo1 Dagvdo8

In de pauze kon er worden genoten van een drankje met de door de JUMBO Tournooysveld geschonken borrelhapjes, maar de aanwezigen konden ook enkele standjes bekijken. o.a. standjes van Welzijn Woerden, Buurtzorg Woerden Noord en van een Woongroep Woerden.

Bij een van de sponsors ‘Vers aan tafel’ kon worden geproefd van 2 maaltijden die zij in de aanbieding hebben.

Dagvdo11Na de pauze vertelde Joke Heemskerk ons iets over gezond ouder worden. Zij vroeg o.a. de aanwezigen, zover als mogelijk, te gaan staan. Als je rookt, weinig beweegt, niet veel groenten of fruit eet kon je gaan zitten. De meesten gingen zitten toen er werd gevraagd: “of je 2 maal per week vette vis at”.

 

 

 

 

Dagvdo10Daarna was het woord aan Eva Berkeley. Zij is welzijnsconsulente bij Welzijn Woerden.
Zij vertelde wat er zoal voor dementerenden door hen wordt gedaan.

 

 

 

 

Deze gezellige en leerzame middag werd afgesloten met een kort optreden van 5Beaufort.

Dagvdo13

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven