Een bericht van de voorzitter

Print Friendly, PDF & Email

Beste KBO – ers,
Daar zitten we dan met zijn allen, grotendeels thuis…………. Onze premier noemt dat in een intelligente lock down. We mogen maar mondjesmaat de deur uit om een boodschap te doen, om een luchtje te scheppen of om leeftijdbewust te sporten.


Onze afdeling krijgt ook een fikse dreun van de huidige maatregelen; geen vergaderingen, geen presentaties, geen voorjaarsreis…………………………… alles is geannuleerd.

Natuurlijk gaan we niet bij de pakken neerzitten!!! Wij KBO – ers maken er het beste van. We houden ons keurig aan de voorschriften en we zoeken een tijdverdrijf; de een puzzelt graag, een ander heeft al een stapel boeken klaarliggen en weer een ander kijkt fanatiek t.v.

Wist u dit trouwens? KBO-PCOB presenteert Boek in Beeld.Vanaf maandag 6 april leest schrijver Frank Krake dertig dagen lang iedere dag een hoofdstuk uit zijn boek “De laatste getuige”. De uitzending is iedere dag om 10.00 uur te volgen via Facebook en YouTube.

Libelle en Margriet hebben aangeboden de leden van KBO-PCOB rond 16 april eenmalig een tijdschrift toe te sturen. Margriet en Libelle gaan daarna niemand benaderen voor een abonnement en natuurlijk zijn bij deze actie alle privacyregels van de AVG in acht genomen.

Het kan zijn dat iemand het even niet meer trekt…………………………

Gelukkig zijn er voldoende hulplijnen waar hij/zij terecht kan met een vraag of gewoon voor een luisterend oor. De ouderenorganisaties KBO/PCOB en ook de ANBO hebben hiervoor telefoonnummers opengesteld. De KBO-PCOB Ouderen – Infolijn is bereikbaar via 030-3400600 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Eenzaamheid kan soms een probleem worden. Er bestaan gelukkig op lokaal en landelijk niveau initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan. Kijk hiervoor op deze website www.eentegeneenzaamheid.nl
Laten we wel wezen: Om hulp vragen is niets om je voor je schamen; het is juist een bewijs voor de wil om door te knokken.

Niemand weet nog wanneer, maar er komt een dag waarop de lock down minder streng wordt en op termijn zelfs zal worden afgeschaft……
En dan…………… ja dan kunnen we elkaar weer ontmoeten.


Tip: kijk ook regelmatig op onze website

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven