Even voorstellen: Jan van Leeuwen

Print Friendly, PDF & Email

In de ALV van 14 november jl. ben ik benoemd tot penningmeester van de KBO Woerden. Voor de leden, die niet bij deze vergadering aanwezig konden zijn, wil ik me daarom even voorstellen: Jan van Leeuwen is de naam.

Ik ben bijna 71 jaar en 45 jaar gelukkig getrouwd met Ellie Spruit. We zijn woonachtig in Harmelen en ik ben opgegroeid in de prachtige Hekendorpse buurtweg bij Oudewater. Als oudste van een groot katholiek gezin (12 kinderen) hebben mijn ouders mij toen geleerd behulpzaam te zijn voor mijn broertjes en acht zusjes. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid dragen is dus niet vreemd voor mij. Ellie en ik hebben samen twee kinderen en vier kleinkinderen. Daar zijn we erg trots op.

Thans ben ik 9 jaar gepensioneerd, nadat ik 46 jaar bij drie verschillende accountantskantoren rondom Utrecht heb gewerkt. Tijdens mijn werkzame leven ben ik penningmeester geweest bij:

  • de voetbalclub,
  • schaakclub,
  • lokale politieke partij en de
  • caritas afdeling van de katholieke kerk van Harmelen.

Ook vaak in kascommissies gezeten van diverse verenigingen. Verder bied ik mijn hulp aan bij het invullen van belastingaangiften. Sportief gezien speel ik wekelijks op de schaakclub mijn partijtje mee. Bij goed weer veel fietsen. Verder houd ik van zwemmen, voetbal kijken en steden/kloosters bezoeken in binnen- en buitenland.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen voor senioren organisaties, de KBO-Woerden en de bejaardensoos van Harmelen.

Onze voorzitter zei tegen mij: “Joh, jij past precies bij onze KBO, wil je bij ons de financiën verzorgen”. Dat verraste me wel, eerst hield ik de boot af, maar hij bleef maar doorgaan. Je wordt ouder en alle dingen gaan in een lager tempo. Zo is het dus gekomen.

Het bestuur heeft een nieuw interessant jaarprogramma samengesteld. Voor iedereen is er zeker iets bij om van te genieten. Ik zal proberen met jullie allemaal de komende jaren een fijne band op te bouwen om een leuke tijd te beleven.

Ik wil eindigen met de titel van het oude KRO tv-programma met de acteurs Gerard Cox en Sjoerd Plezier: “toen was geluk heel gewoon” of is het “toen geluk heel gewoon was”.
Laten we bij de KBO-Woerden een gelukkige tijd beleven.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven