Gezamenlijk uitje 2013: “Maeslantkering”

Print Friendly, PDF & Email

De reiscommissie van de gezamenlijke KBO afd. Kamerik en Woerden had op woensdag 18 september 2013 een gezellig en leerzaam uitstapje naar “De Maeslantkering en de Westlandse Druif” georganiseerd.maeslandkering

In de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, ligt een staaltje van echte waterbouwkunde: “De Maeslantkering”.

 

 

6

Maar voordat we die te zien kregen, kregen we in het Keringhuis een film te zien, waarna een gids ons op het Vertelplein meer vertelde over de gevaren van stormen, de zeespiegelstijging en alle maatregelen die de overheid neemt om ons land te beschermen.

We hoorden bij de Maeslantkering dat Nederland beschermt wordt door ruim 17.000 km waterkeringen. Daarna gingen we naar buiten om bij de Maeslantkering te ontdekken hoe deze kering werkt.

Na een kopje koffie vertrokken we naar het themapark “De Westlandse Druif” in Monster, de grootste druivenkas en producent van tafeldruiven ter wereld.

Maar eerst werd natuurlijk eerst ook nog geluncht. We lieten het ons goed smaken.

 

In de druivenkas, die wordt onderhouden door meer dan 100 vrijwilligers en waar 6 verschillende soorten tafeldruiven worden geteeld, werd ons verteld hoe het een en ander in z’n werk gaat.

Onder 10.000 m2 glas groeien hier blauwe en witte druiven die van juli t/m december worden verkocht.

Tot besluit werd er nog een heerlijk afscheidsdiner geserveerd alvorens we naar huis reden. Al met al een leerzame en gezellige dag.

Bedankt reiscommissie voor weer een geslaagd uitje.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven