Het is weer AANGIFTE TIJD: Bel op tijd uw HUBA!

Print Friendly, PDF & Email

VANAF 2018 wordt de organisatie van uw belastingaangifte door uw plaatselijke vereniging georganiseerd. Vraag bij uw HUBA hoe nu verder.

 

blauwe-envelop
E-herkenning
Ziet u ertegen op om zelf uw belastingaangifte te doen? Dan kunt als lid van een ouderenbond gebruikmaken van een HUBA (Hulp Bij Aangifte). Onze deskundige belastinginvullers helpen u weer graag met het invullen van de aangifte IB 2017.

De HUBA vraagt een kleine bijdrage als onkostenvergoeding voor de reis-, porto- en/of printkosten. Dat is een maximale vergoeding van € 12,00 per adres. Dit wordt contant aan de invuller betaald. Natuurlijk willen zij u ook graag helpen bij het aanvragen en/of wijzigen van uw huur- en/of zorgtoeslag.

U kunt erop vertrouwen dat de belastinghulp vertrouwelijk omgaat met de informatie die u verstrekt. Wanneer u gebruik maakt van de belastinginvulhulp is het praktisch wanneer u alle benodigde documenten klaar heeft liggen. Zie de informatie via deze link

Maak een afspraak met uw belastinginvulhulp; maar doe dat wel op tijd!

LET OP: Machtigingscode E-herkenning nodig

Om de aangifte te doen heeft de HUBA een machtigingscode (persoonlijke code) nodig om de vooraf door de Belastingdienst ingevulde gegevens bij de aangifte te kunnen gebruiken. Deze code moet de HUBA tijdig bij de Belastingdienst aanvragen. Laat daarom al in februari 2018 weten of u gebruik wilt maken van de belastingservice. Bel uw HUBA en vraag of hij voor u de machtigingscode aanvraagt.

De belastinginvuller zal deze machtigingscode dan als E-herkenning voor u aanvragen waarna u een brief van de Belastingdienst krijgt waarin deze code staat. Die geeft u door aan de invuller. Doe dit op tijd. De machtigingscode moet binnen acht weken geactiveerd worden.

De belastinginvuller heeft alleen deze machtigingscode nodig om uw aangifte te kunnen doen. LET OP! Geef NOOIT uw DiGiD aan iemand anders. Vraagt iemand om uw DiGiD, bel dan uw HUBA voor advies!

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven