Nieuwsbrief 03 2021

Print Friendly, PDF & Email

Voorzitters voorwoord
Een mens vraagt – een mens krijgt!

Pater Damiaan
(1840 – 1889)

Rond dit thema vond ik een dezer dagen een boeiende overweging van pater Damiaan.
Hij staat bekend om zijn werk onder melaatse mensen (leprapatiënten) o.a. op Hawaï.

Zijn overweging luidt als volgt:

Ik vroeg God om kracht en
Hij gaf mij moeilijkheden om mij sterk te maken.
Ik vroeg God om wijsheid en
Hij gaf mij problemen om ze op te lossen.
Ik vroeg God om voorspoed en
Hij gaf mij hersens en spieren om mee te werken.
Ik vroeg God om moed en
Hij gaf me gevaren om te overwinnen.
Ik vroeg God om liefde en
Hij gaf me mensen in nood om te helpen.

Ik kreeg niets waarom ik vroeg
Ik kreeg alles wat ik nodig had.

De meeste leden hebben intussen de contributie over 2021 al voldaan.
Van de 259 leden hebben bijna 200 leden al betaald.
Graag wil ik de overige 60 leden vriendelijk verzoeken de contributie vóór 28 februari te willen betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.
Hebt u vragen over de contributie ?
Bel naar 0348-442892 Jan van Leeuwen, penningmeester.

Nummer 03 maart 2021 Jaargang 24

Wilt u de originele nieuwsbrief downloaden?


Inhoud

Voorwoord voorzitter… 1;
Lot uit hoed … 1
Contributie 2021 … 1;
De belastingdienst … 2;
Rijbewijskeuring … 2;
Uitvaartwensenspel …2
Let op uw onderdanen .. 3;
Loterij trekking … 4;
Wel en Wee … 4;
Bestuur en commissies … 4;


Activiteitenagenda

In 2021 geen activiteiten behalve: eventueel de vakantieweek en: natuurlijk wandelen met Gini

Kijk ook op de website


Adresgegevens

Secretariaat: Trudy Kroon
Warmoeshof 3, 3441 EP, Woerden
Telefoon: 0348 420754
Mailadres: secretariaat.kbowoerden@gmail.com
Website: www.kbowoerden.nl
IBAN rekening nr.:
NL22INGB 0009434135
tnv.: KBO Woerden


NEEM EENS EEN KIJKJE OP DE WEBSITE


Onze sponsor

Heeft u iets gewonnen?

Kijk gauw op de laatste pagina!!

Door de corona maatregelen van de regering kunnen wij weinig activiteiten ontplooien. Bij deze nieuwsbrief ontvangt u de contributie rekening 2021. De contributie bedraagt, alleen vóór het jaar 2021, € 22,– Dit is een verlaging met € 4,–. We verzoeken u vriendelijk de rekening vóór 28 februari 2021 te betalen. Rekeningnummer: NL22INGB 00094 341 35

Het lidmaatschap wordt per kalenderjaar stilzwijgend verlengd met telkens één jaar. Opzegging van uw lidmaatschap dient schriftelijk of per e-mail vóór uiterlijk 30 november van het kalenderjaar te geschieden bij de ledenadministrateur de heer André Agterberg.

In november 2021 wordt de hoogte van de contributie over 2022 bekend gemaakt. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Penningmeester Jan van Leeuwen

Belastingplichtigen die voor de aangifte 2019 gebruik hebben gemaakt van een machtiging, krijgen ook voor de aangifte 2020 een machtigingscode toegestuurd. Wilt u weer gebruik maken van de belastinginvulhulp, geef deze dan zo spoedig mogelijk uw nieuwe machtigingscode door.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op
5 februari, 5 maart en vervolgens eens per maand in het Wijkcentrum Schilderskwartier
De Plint, Jozef Israëlslaan 20A.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 085 – 48 83 616.

Zelf een datum reserveren kan via de website: www.goedkopekeuringen.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E en medisch € 40,00, C/D/E en Taxipas € 60,00.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail).
De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring.

Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Uitvaartwensenspel zorgt voor mooie gesprekken en helpt bij nadenken over het afscheid van het leven.
Praten over de dood en over wensen bij een afscheid blijft lastig.
In 2012 bedacht Cathelijne de Vries het Uitvaartwensenspel. Het was haar eindopdracht van de opleiding tot uitvaartbegeleidster bij Meander in Zwolle. Helaas is Cathelijne in 2014 overleden. Haar familie heeft het spel als eerbetoon aan haar laten ontwikkelen en uitgegeven.

Ametista Uitvaartbegeleiding heeft dit spel aangeschaft. Door het Uitvaartwensenspel zelf of onder begeleiding te spelen wordt in een ontspannen sfeer ontdekt wat de mogelijkheden zijn en wordt men zich bewust van eigen en andermans wensen. Het is eigenlijk gewoon een heel leuk spel, met vragen over feiten & fabels, weetjes en zo af en toe een vraag over persoonlijke wensen. Ik zeg altijd: “Het is net Triviant, maar dan met een ander thema…..”

Zo’n spel schaf je zelf waarschijnlijk niet zo snel aan, daarom kun je het (kosteloos)van ons lenen. Je krijgt er dan ook uitvaartwensenboekjes bij zodat je de mogelijkheid hebt je eigen wensen vast te leggen. Dit boekje kun je vervolgens zelf bewaren.

Het bespreken van je uitvaartwensen geeft iedereen een goed gevoel.

Naast het uitlenen van het Uitvaartwensenspel bieden wij ook de mogelijkheid om je uitvaartwensen met ons te bespreken. We komen bij je langs, praten over de mogelijkheden en maken hiervan een verslag. Ook krijg je een kostenindicatie van de besproken wensen. Wij doen dit geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting. Er is nog weinig bekend over de vele mogelijkheden die er zijn bij het afscheid nemen. Door niet tijdig met elkaar in gesprek te gaan over de gewenste uitvaart moeten de nabestaanden in een paar dagen tijd veel persoonlijke keuzes maken voor een ander.

“Een uitvaartbus kan dat ook? Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond!”

Ik ervaar dat steeds meer mensen kiezen voor een wensgesprek, praten over de dood is spannend en dat stellen we liever uit, zeker als je nog vol in het leven staat. Door er toch op tijd met elkaar over in gesprek te gaan, wordt het een betekenisvol afscheid.

Wil je de regie over je eigen uitvaart? Om er zeker van te zijn dat het past bij jouw persoonlijkheid en manier van leven? Om je naasten te ontzorgen en keuzes uit handen te nemen? Met elkaar praten over het afscheid zorgt voor verbinding en rust.

“Wat ben ik blij dat ik jou voor het overlijden van mijn vrouw al heb leren kennen, het voelde meteen vertrouwd toen je binnenkwam na haar sterven”

Mijn naam is Nicole Fazzi-Burgers van Ametista Uitvaartbegeleiding. Mijn hart ligt bij dit vak en samen met mijn collega’s begeleid ik al ruim drie jaar families in Woerden en omgeving.
Een tijdige (en geheel vrijblijvende) kennismaking en bespreking van wensen en mogelijkheden dragen bij aan een passend afscheid met mooie herinneringen.

Bezoek gerust eens onze website www.ametista.nl of neem contact op om onze brochure te ontvangen, het Uitvaartwensenspel te lenen of voor het maken van een afspraak.
Warme groet,

Nicole Fazzi-Burgers

Ametista Uitvaartbegeleiding
Inarimeer 1
3446 JJ Woerden
Tel: 0348- 498129
info@ametista.nl / www. ametista.nl

Dit lijkt wel een boodschap gericht aan onze koning, maar niets is minder waar!!!

In dit artikel gaat het over onze voeten. Je staat er eigenlijk nooit bij stil hoe een voet zijn werk doet.

Een voet is een complex geheel; het bestaat maar liefst uit 26 botjes, 19 spieren en pezen. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door 107 banden. Dat alles wordt gebruikt om te kunnen lopen of staan. In zijn leven loopt een mens ongeveer 100.000 km; dat is ongeveer 2,5 keer een rondje om de aarde. Alles wat gebruikt wordt, is aan slijtage onderhevig. Zo gaan spieren en banden na verloop van tijd verslappen. Hierdoor moeten ze harder werken om datgene te doen waarvoor ze bedoeld zijn: het lichaam in balans houden en laten bewegen.
Door langdurig gebruik worden onze voeten ook iets langer en iets breder. Je merkt het niet meteen, maar na een tijdje zitten je schoenen niet meer zo lekker; ze zitten dan eigenlijk iets te strak. Daardoor kan er een branderig gevoel ontstaan. Na een tijdje kunnen er ook dikke eeltplekken en likdoorns (eeltplekken met een diepliggende pit), knobbels op de grote tenen ontstaan. Ook kunnen de teennagels naar binnen groeien.

Zolang je geen klachten hebt, kun je je eigenlijk niet voorstellen dat andere mensen tobben met hun voeten, maar bij 55 – plussers komen voetproblemen vaak voor. Bij deze leeftijdscategorie slijten de vetkussentjes onder de hiel en onder de bal van de voet weg, daardoor worden ze dunner en mensen krijgen het gevoel dat ze op steentjes lopen. In de loop der jaren slijt ook het kraakbeen tussen de gewrichten in de voet; dit kan leiden tot vermoeidheid, pijn, stijfheid en soms ook tot vergroeiingen. Hierdoor kan een voet te veel naar binnen of naar buiten gaan staan. Dit geeft overlast voor enkels, knieën en heupen die op een andere manier belast worden. Bij het ouder worden verdroogt de huid. Hierdoor kunnen scheurtjes en kloven ontstaan waardoor schimmelinfecties kunnen optreden.

Er kan aardig wat misgaan met je voeten en daarom is het zeer belangrijk ze goed te verzorgen. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Deze foto van Onbekende auteur is gelicentieerd onder CC BY

Daarom hier enkele tips:

  • Draag goed passende schoenen (met voldoende ruimte voor de tenen, niet te hoge hakken);
  • Draag bij het wandelen naadloze sokken van wol of katoen;
  • Gebruik regelmatig een goede voetencrème;
  • Loop niet te lang op slippers;
  • Knip je teennagels recht en niet te kort;
  • Maak je tenen en de tussenruimten goed droog;
  • Ga bij klachten naar een pedicure of podotherapeut;

Overleden: Mevrouw. M.C.G. Smit-Neuteboom uit Woerden en Mevr. Brockhoff de Langen uit Woerden We wensen de familie veel sterkte toe.

Nieuwe leden: Dhr. Muller te Woerden. Hartelijk welkom.

Jammer genoeg zijn er tot nu toe nog maar drie mensen met een winnend nummer die gereageerd hebben naar aanleiding van onze kerst – loterij actie.
Er zijn dus nog zeven prijzen te vergeven.
Kijk nog eens goed in uw portemonnee, la of nachtkastje waar u het lootje in december misschien hebt neergelegd.
TIP: Het lotnummer zat aan de kerstkaart vast.

Dit zijn de nummers die nog over zijn:

101 – 142 – 342 – 479 – 483 – 693 – 700

Zoals eerder vermeld kunt u contact opnemen met:
Trudy Kroon via telefoon 0348 – 420754.

BestuurCommissies
Voorzitter- Jan de LangeWebmaster- Henk Rombout
Vice-Voorzitter- Gretha SijmonsReiscommissie- Gretha Sijmons
Penningmeester- Jan van LeeuwenReiscommissie- Nel Adolfs
Secretariaat- Trudy KroonReiscommissie- Annie van Schaik
Bestuurslid- Peggy HoefslootWandeling/Kaarten - Gini Slingerland
Ledenadministratie- André Agterberg
Nieuwsbrief redactie- Joke van Aarst
Verspreiding Magazine- Riet van Rijn

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven