Nieuwsbrief 04 2018

Print Friendly, PDF & Email
Nieuwsbrief voor leden

Jaargang 21 nr. 04, mei 2018
Secretariaat: Trudy Kroon,
Warmoeshof 3, 3441 EP, Woerden
Website: www.kbowoerden.nl
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.

Van het bestuur

Na het schitterende optreden van Lia Verheul op onze bijeenkomst van 12 april met als onderwerp “het leven van een vrouw”, overigens ook interessant voor mannen, is ons seizoen min of meer teneinde. In september starten we weer op voor het nieuwe seizoen.

Waarschijnlijk bent u allen al min of meer op de hoogte van het feit dat de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei van kracht zal worden. Dit houdt in grote lijnen in, dat in heel Nederland en dus ook bij de KBO Woerden, waar de persoonsgegevens van de leden zijn opgeslagen, het beheer van deze gegevens aan bijzondere eisen moeten voldoen in het kader van de bescherming van de privacy van deze leden.
Het is de taak van het bestuur om maatregelen te nemen en te controleren of deze (dus uw) gegevens voldoende zijn beschermd.

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets over een individu zeggen. Bijvoorbeeld naam, adres, geboortedatum, foto’s en dergelijke. Wanneer een combinatie van gegevens naar een individu herleid kunnen worden spreken we over persoonsgegevens.

Het bestuur is op de hoogte van de wetgeving ter zake en zal bijvoorbeeld door het maken van een protocol, zich inspannen om aan de vereiste wettelijke eisen te voldoen. Wij zijn met onze acties gestart en zullen u te zijner tijd uiteraard van het resultaat op de hoogte stellen.

Het bestuur wenst u allen een fijne zomer toe.

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”][fruitful_tab title=”Wel en Wee”]

Het ‘Wee’:  Er is deze keer gelukkig geen ‘Wee’ te melden.

Het ‘Wel’: Deze keer is er ook geen ‘Wel’ te melden.

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Activiteitenagenda”]

  • 26 april: 8de ronde klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal;
  • 2 mei: Voorjaarsdagtocht Volendam en Marken, De reiscommissie;
  • 3 mei: Kaarten prijsuitreiking, Locatie Parochiezaal;
  • 8 mei: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 24 mei: Zomerklaverjassen, Locatie Parochiezaal;
  • 12 juni: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 23 t/m 30 juni: Vakantieweek in Vledder, De Reiscommissie.

Bijeenkomsten in De Dam starten om 14:00 uur en zijn om circa 16:00 uur afgelopen.
Het kaarten in de parochiezaal van de Bonaventurakerk in Woerden start om 13:30 uur.

Kijk voor alle activiteiten ook in de Activiteitenkalender[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Wandelen met Gini”]De wandeling van 10 april voerde ons door Woerden.
Vanaf De Plint via ‘s-Gravensloot naar het Brediusbos. Na de Oudelandseweg te hebben overgestoken liepen wij naar Weddesteijn voor de koffie. Daarna langs de Rijn lopende weer, via een ander deel van het Brediusbos en de Kievitstraat, richting De Plint.

Het plan is om voor de wandeling van 8 mei – als het goed weer is – naar de surfplas in Reeuwijk te gaan. Wij hebben dan de keus om die plas rond te lopen of een wandeling door het bos te maken. Uiteraard wordt er daarna koffie gedronken en als daar behoefte aan is, een pannenkoek gegeten in het restaurant aan de surfplas.

Loopt u ook een keertje mee!?[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Van webmaster”]

De gezamenlijke reiscommissie KBO Woerden en Kamerik hebben een bus vol met gezellige mensen bij elkaar gekregen die van een leuke dagtrip gaan genieten. Ze gaan met z’n allen naar het toeristische Volendam en het rustieke Marken.

 

Hoe leuk zou het zijn als de hele groep zich, bij een van de vele fotostudio’s op De Dijk in Volendam, in klederdracht zou gaan hijsen om dan een groepsfoto te laten maken.
Als deze groepsfoto gemaakt is of als er leden zijn die zich als individu hebben laten vereeuwigen: Stuur dan de foto, natuurlijk voorzien van een klein verhaaltje, naar onze webmaster Henk zodat hij dit op de website kan zetten.
Doet u mee!?
Veel plezier alvast. [/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Van de bowlingmaster”]

Deze maand vindt alweer de laatste bowlingmiddag plaats.
Dan is er ook een kleine prijsuitreiking voor de beste mannelijke en beste vrouwelijke gooier van het afgelopen seizoen.

In de zomer maanden stappen we op de fiets om het Groene Hart weer aan alle kanten te bekijken. En in september beginnen we dan weer met het bowlen.

Het waren wederom geslaagde middagen met veel gezelligheid.
Mochten leden geïnteresseerd zijn in een van de activiteiten dan kan je altijd bellen naar het secretariaat.[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Genoten van de bijeenkomst met Lia Verheul”] De KBO heeft een geweldige middag georganiseerd op 12 april, het was echt een vrolijke noot in De Dam.

Met een kopje koffie of thee met een koekje erbij, tegen een kleine vergoeding, was er een lezing over serieuze zaken uit het leven van de vrouw, met de vele verplichtingen die het vrouw zijn met zich meebrengt.

Van de wieg tot in ’t bejaardenhuis.

En natuurlijk kwam ook de man om de hoek kijken.
We hebben ervan genoten en gelachen met de vele toepasselijke liedjes die je kon meezingen. Mevrouw Lia Verheul heeft het geweldig vertolkt.
Iedereen ging met een glimlach huiswaarts.[/fruitful_tab]

[/fruitful_tabs]U kunt dit overzicht ook bekijken en/of printen door het op uw prikbord plakken.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven