Nieuwsbrief 05 2021

Print Friendly, PDF & Email

Alternatieve Nieuwsbrief….

Het pechduiveltje heeft toegeslagen…………

Al tijden maakt Joke van Aarst-Volkers gebruik van haar vertrouwde tekstverwerkings-programma en dat ging altijd goed. Nou ja, tot nu toe dan.
Opeens heeft het zo op het oog aardige ventje hiernaast onverbiddelijk toegeslagen. Onze Nieuwsbrief is het slachtoffer geworden van zijn dadendrang. De reeds voorradige kopij is plotsklaps een eigen koers gaan varen en is niet van plan dat te gaan doen wat er normaliter verwacht wordt.

Het probleem is niet zo 1 – 2 – 3 met een paar kunstgrepen te verhelpen. Het huidige tekstverwerkingsprogramma moet als verloren worden beschouwd. Dat betekent dat er een nieuw programma moet worden aangeschaft om alle kopij te verwerken. Dat kost tijd en geld. Het eerste item is ernstiger dan het tweede. Het is namelijk niet mogelijk om de oorspronkelijke kopij voor de reeds bestaande deadline af te hebben. Dat betekent dat we nu een alternatieve editie van de Nieuwsbrief moeten presenteren.
We zijn op dit moment drukdoende om een vervangend tekstverwerkingsprogramma te zoeken. Als we daarin slagen zal Joke ook even moeten proefdraaien om het nieuwe systeem in de vingers te krijgen. Ook dat kost tijd.
We doen als bestuur intussen ons uiterste best om alle technische “hobbels” uit de weg te ruimen. We zijn ervan overtuigd dat we in juni weer een mooie editie van onze originele Nieuwsbrief kunnen presenteren.

Namens het bestuur,
Jan de Lange
(voorzitter)

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de vakantie naar Valkenburg in de week van 26 juni t/m 3 juli 2021.
Gezien de tot nu toe genomen maatregelen m.b.t. Corona en vaccinaties, is het nog steeds niet duidelijk wanneer wij kunnen starten met de definitieve inschrijving.
Als er leden zijn die mee willen kunnen ze zich, zonder enige verplichting, telefonisch melden
bij de volgende personen:
voor Kamerik bij dhr. Rien Gresnigt, tel. 400177
voor Woerden bij mw. Nel Adolfs, tel. 419462
De Reiscommissie houdt u op de hoogte.
Namens de gezamenlijke Reiscommissie KBO Kamerik/Woerden
Op dit moment staan we met zijn allen op een kruispunt. We moeten een keuze maken. Aan de ene kant willen we graag terug naar het “oude normaal” (dingen doen die we leuk vinden zonder de beperkingen die het coronavirus ons oplegt) en aan de andere kant zijn we bang het aantal mensen met een besmetting weer in hoog tempo oploopt.

Dat geldt ook voor het bestuur van de KBO – afdeling Woerden.
We zitten te springen om onze leden weer uit te nodigen voor een aantal leuke en interessante presentaties, maar we merken nog heel duidelijk dat de mensen die de presentaties zouden moeten presenteren heel terughoudend zijn. De huidige coronamaatregelen zorgen ervoor dat de Dam voorlopig nog op slot blijft zitten. Een andere bijkomende moeilijkheid is dat op dit moment nog lang niet iedereen gevaccineerd is. Voor de verantwoordelijk minister Hugo de Jonge geldt ook het bovenstaande dilemma. Mensen smachten naar meer vrijheid, naar meer plezier in het leven.
Als dat argument bij besluitvorming de doorslag zou moeten geven dan kan er maar conclusie zijn: we gaan de huidige maatregelen versoepelen. Daar zouden veel mensen erg blij mee zijn. Desondanks liggen er grote gevaren op de loer. Ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen wordt het weer drukker op straten en pleinen, in de winkels en in de pretparken. Veel volk op de been betekent automatisch problemen met de 1,5 meter afstandsregel. Meer contacten betekent ook kans op meer besmettingen.
Op dit moment klinkt er al de roep van de medici in de ziekenhuizen om nog niet te versoepelen. Het argument daarbij is dat de ziekenhuizen het aantal patiënten nog amper aan kunnen. Het risico van een nieuwe golf aan besmettingen wordt als zeer waarschijnlijk beschouwd. Alles overziende benijd ik onze minister en het OMT niet want men moet uit twee kwaden kiezen! Wat men ook beslist, er zijn altijd groepen die ontevreden zijn en daar luidkeels gewag van maken. Het lijkt er de laatste tijd steeds meer op dat (te) veel mensen niet bereid zijn weloverwogen beslissingen te accepteren en dan staan het Malieveld en het Museumplein weer vol met betogers. Dit geeft ook duidelijk het dilemma aan waar bewindslieden mee geconfronteerd worden. Wat je ook doet, voor sommige mensen doe je het nooit goed!!!
Terug naar onze Woerdense situatie: ons onderkomen de Dam is voorlopig nog niet beschikbaar voor activiteiten, dus ook niet voor ons. Zodra de sluiting voorbij is, zullen we onze activiteiten weer opstarten. De ideeën zijn er al, maar we moeten nog even geduld hebben.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven