26 sep

Nieuwsbrief 08 2017

Print Friendly, PDF & Email

Nieuwsbrief voor leden

Jaargang 20 nr. 08, september 2017
Secretariaat: Warmoeshof 3,
3441 EP, Woerden
Website: www.kbowoerden.nl
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.
Van het bestuur
Na de vakantieperiode zijn we weer gestart met onze maandelijkse bijeenkomsten die normaal gesproken in De Dam plaatsvinden. Op verzoek van de beheerster van De Dam zijn we in september uitgeweken naar de parochiezaal. Het was er niet minder gezellig om en de presentatie van natuurmonumenten was de moeite van het luisteren en kijken waard.

Op 12 oktober krijgen we bezoek van Willem en Anke Meershoek. Zij zijn verzamelaars van het oude Maastrichtse aardewerk.
De meest voorkomende merken zijn Petrus Regout (PR), Sphinx, Société Ceramique (SC) Mosa of een getal onder de honderd, bijvoorbeeld Dec(or)220.

Ze hebben inmiddels zoveel stukken verzameld dat zij hier een boeiende presentatie over kunnen geven.

Tevens kunt u Maastrichts Aardewerk van huis meenemen ter beoordeling en taxatie.
De middag begint om 14.00 uur in De Dam.

 • Nationale Dag van de Ouderen
 • Wel en Wee
 • Activiteitenagenda
 • Van de reiscommisie
 • Communicatie
 • Wat hebben we voor u gelezen
Vrijdag 6 oktober is het weer de Nationale Dag van de Ouderen. In Woerden zal hier aandacht aan worden besteed door middel van een gezellige middag voor alle ouderen van Woerden. Het wordt georganiseerd door twee ouderenbonden, KBO en PCOB, in samenwerking met Welzijn Woerden. Het wordt een middag met informatie en ontmoeting.

Er worden twee lezingen gehouden. De eerst wordt gedaan door Fysiotherapeut Paul den Hollander, over ouder worden en bewegen.

De tweede lezing komt van Rick Jansen van de Woerdense politie. Hij zal het o.a. hebben over babbeltrucs.

In de pauze kunt u informatie stands bezoeken van: Welzijn Woerden, Careyn, Buurtzorg, Vierstroom en Woongroep Woerden.

Tevens staat er een kraam met sieraden waarvan de opbrengst bestemd is voor Roemenië.

Foodconnect staat er met een proeverij van warme maaltijden. De middag begint om 14.00 uur bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Entree € 2,50 (inclusief consumpties).

We sluiten de middag af met muziek. U bent van harte welkom.

Het ‘Wel’: Wij verwelkomen onze nieuwe leden, mevrouw Chardon en mevrouw Vergeer-Stolwijk. Welkom bij onze vereniging en we hopen en vertrouwen erop dat u zich snel bij ons thuis zult voelen.

Het ‘Wee’: We hebben afscheid moeten nemen van mevrouw Muntendam-Westerbroek die op 17 augustus is overleden. We wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  • 28 september: Start Klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal;
  • 06 oktober: Dag van de Ouderen Welzijn Woerden
  • 10 oktober: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 12 oktober: Presentatie over aardewerk, Locatie De Dam;
  • 26 oktober: 1e ronde Klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal;
  • 08 november: Vrijwilligers bijeenkomst, Locatie Parochiezaal;
  • 09 november: Algemene Ledenvergadering, Locatie De Dam.

Kijk voor alle activiteiten eens in de Activiteitenkalender

13 september hebben een groot aantal leden van onze afdeling en Kamerik een bezoek gebracht aan het nationaal asperge- en champignonmuseum in Meldersloo. Een geslaagde dagtrip.

Het bestuur zoekt een vrijwilliger die de communicatie en het verzorgen van de nieuwsbrief op zich kan nemen. Aanmelden kan telefonisch of schriftelijk bij de secretaris of via de website www.kbowoerden.nl

KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO voor KBO-leden en andere geïnteresseerden. Dit is een greep uit het nieuws: u kunt meer lezen op: www.kbo.nl Wilt u reageren op de artikelen? Graag! U kunt ons mailen via uniekbo@uniekbo.nl

Nestor, WijSr, Magazine Zoals u misschien hebt gelezen mag de opvolger van ons blad de Nestor niet de naam WijSr voeren. U ontvangt dus nu een blad met een voorlopige titel ‘Magazine van KBO-PCOB’. Tegelijkertijd wordt er met de advocaat overlegd wat het beste gedaan kan worden op de lange termijn. Ook wordt u verzocht exemplaren van WijSr die nog in uw bezit zijn niet verder te verspreiden.

KBO-PCOB: stijging eigen risico onverantwoord Bronnen rond de formerende partij melden dat het eigen risico in de zorg onder Rutte-III verder gaat stijgen. In 2018, zo schrijft het AD, tikt het al de 400 euro aan.

KBO-PCOB peilde zo’n scenario recent al onder senioren. Velen kunnen de zorg dan niet (meer) betalen. Een stijging van het eigen risico staat haaks op de verkiezingsbeloften die formerende partijen eerder dit jaar deden. KBO-PCOB, met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, is niet alleen teleurgesteld, maar maakt zich ook flinke zorgen.

U kunt dit overzicht bekijken en/of printen om het op uw prikbord plakken.

You cannot copy content of this page