06 dec

Nieuwsbrief 10 2017

Print Friendly, PDF & Email

Nieuwsbrief voor leden

Jaargang 20 nr. 10, december 2017
Secretariaat: Warmoeshof 3,
3441 EP, Woerden
Website: www.kbowoerden.nl
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.

Van het bestuur

Het bestuur van de KBO afdeling Woerden wenst al haar leden en hun familieleden een Zalig en Gezegend kerstfeest toe en voor het nieuwe jaar veel geluk, gezondheid en voorspoed.

Tevens nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn op onze Kerstviering die gehouden zal worden op donderdag 21 december a.s. in het parochiecentrum “De Dam”, Wilhelminaweg te Woerden.
Deze middag zal mede verzorgd worden door de bij ons bekende groep 5 Beaufort.

Helaas mogen wij, in het kader van de brandveiligheid, maximaal 75 leden welkom heten.

De Dam laat meer mensen niet toe. Andere opties en locaties waren helaas niet mogelijk. We hebben er daarom voor gekozen dat u zich vooraf telefonisch aanmeld bij:
Frank Hoefsloot, telefoon 0348-424687, hij zit op 16 december vanaf 09:00 tot 12:00 uur gereed om uw aanmelding te noteren. De eerste 75 aanmelders hebben geluk. De bellers daarna, komen op een wachtlijst.

 • Wel en Wee
 • Van de penningmeester
 • Verschijningsdatums KBO-PCOB Magazine
 • Activiteitenagenda
 • Van de reiscommisie
 • Kennismaking
 • Het jaarprogramma
 • Wat hebben we voor u gelezen

Het Wee: Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van mevrouw Thomas de Graaf die 6 november is overleden. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Het ‘Wel’: Wij verwelkomen onze nieuwe leden, mevrouw van Leeuwen Vlottes, de heer van der Plas, mevrouw Burg van Staveren en mevrouw Stelling van Zijl. Welkom bij onze vereniging en we gaan er vanuit dat u zich gauw thuis voelt.

De contributienota voor het jaar 2018 is en wordt inmiddels verstuurd . Zoals in de Algemene Ledenvergadering afgesproken, is de contributie niet verhoogd en blijft € 24,– per lid per jaar. Het IBAN rekeningnr. van KBO Afdeling Woerden is: NL22INGB0009434135.

KBO-PCOB Magazine publicatiedagen Ons lijfblad verschijnt 10 keer per jaar. In 2018 is dat op of omstreeks:

23 januari, 20 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni, 21 augustus, 25 september, 23 oktober en 11 december.

  • 14 november: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 23 november: 2e ronde Klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal;
  • 21 december: Kerstviering met 5 Beaufort : Locatie De Dam;
  • 28 december: 4de ronde klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal;
  • 9 januari: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 11 januari:  Presentatie J. Scheel en P. van der Zouw, Locatie De Dam;
  • 25 januari: 5de ronde klaverjascompetitie: Locatie Parochiezaal;
  • 8 februari: Zingen met de Troubadours: Locatie De Dam.

De presentaties in de Dam beginnen om 14:00 uur. Het kaarten in de parochiezaal start om 13:30 uur.

Kijk voor alle activiteiten ook in de Activiteitenkalender

Bij het KBO-PCOB magazine vindt u de uitnodiging voor de vakantieweek van KBO Kamerik en Woerden. Harmelen maakt deel uit van de afdeling Woerden en ook de leden uit Harmelen worden van harte uitgenodigd om mee te gaan op vakantie naar Vledder.

De voorjaarsdagtocht is voorlopig gepland op 2 mei en de najaarsdagtocht zal ergens in september plaats vinden.

Een tijdje geleden heb ik een gesprek gehad met voorzitter Frank Hoefsloot. Er is toen gebleken dat ik het bestuur kan ondersteunen in de functie als plaatsvervangend voorzitter. Ik ben Gretha Sijmons en getrouwd met Jos Mulder, woonachtig in Harmelen hebben 4 kinderen en 3 kleinkinderen.

Na 10 jaar ondernemer te zijn geweest ( Kappersbranche) vervolgens 7 jaar onderwijs MBO uiterlijke verzorging. En daarna 23 jaar opleidingsadviseur uiterlijke verzorging KOC Nederland. Voormalige bestuursfunctie /voorzitter ANBO regionaal Woerden.

Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen om het bestuur van KBO Woerden te mogen ondersteunen en hoop ook binnenkort met u kennis te kunnen maken. met hartelijk groeten Gretha Sijmons.

Het jaarprogramma 2018 zal in januari schriftelijk worden verspreid. De data voor januari en februari staan in deze nieuwsbrief genoemd. Verder is het complete schema inmiddels gepubliceerd op onze website www.kbowoerden.nl

KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO voor KBO-leden en andere geïnteresseerden. Dit is een greep uit het nieuws: u kunt meer lezen op: www.kbo.nl Wilt u reageren op de artikelen? Graag! U kunt ons mailen via uniekbo@uniekbo.nl

KBO-PCOB: stijging eigen risico onverantwoord Bronnen rond de formerende partij melden dat het eigen risico in de zorg onder Rutte-III verder gaat stijgen. In 2018, zo schrijft het AD, tikt het al de 400 euro aan.

KBO-PCOB peilde zo’n scenario recent al onder senioren. Velen kunnen de zorg dan niet (meer) betalen. Een stijging van het eigen risico staat haaks op de verkiezingsbeloften die formerende partijen eerder dit jaar deden. KBO-PCOB, met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, is niet alleen teleurgesteld, maar maakt zich ook flinke zorgen.

U kunt dit overzicht ook bekijken en/of printen door het op uw prikbord plakken.

You cannot copy content of this page