Presentatie over Noorwegen

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 11 april hebben ruim 20 leden van KBO afdeling Woerden een virtuele reis door Noorwegen gemaakt. De presentatoren Ans en Chris Breet uit Hilversum fungeerden daarbij als gids. Ze namen ons mee op een uitgebreide ontdekkingsreis door de schitterende Noorse natuur.

We maakten kennis met diverse landschappen zoals de fjordenkust, het heuvelland, de hoogvlakten en gebieden met gletsjers en eeuwige sneeuw. We werden getrakteerd op schitterende beelden ondersteund door meeslepende muziek van o.a. de Noorse componist Grieg.

In totaal “reisden” we in onze stoel in De Dam ruim 2500 km van het uiterste zuiden naar het noordelijkste punt op de grens met Rusland.
De meeste aanwezigen kenden Noorwegen al als het land van de middernachtzon, van fjorden, van het noorderlicht, van schansspringen, van rendieren en Saami (Lappen) en als het thuisland van de Vikingen. Maar het land heeft daarbuiten nog zoveel moois en variatie te bieden.

Uit al die hoogtepunten die voorbij kwamen, heb ik er 2 voor de lezers van dit artikel uitgekozen; te weten: het Sognefjord en de marktplein van Bergen.

Na de Pauze voert de route ons noordwaarts en we passeren de poolcirkel.

Vervolgens zagen we schitterende opnamen van de Lofoten. We brachten ook virtueel een bezoek aan de Samische bevolking met hun klederdracht. Schitterend geborduurd .

 

Daarna reden we door een fjordenlandschap. Adembenemend mooi en zagen dan ook opnamen van Narvik , Tremsö, Hammerfest en de Noordkaap.

 

Reizen in Noorwegen is – zeker buiten de toeristische hotspots – een ware verademing; rust en ruimte! Kom daar in Nederland eens om! De hoofdwegen verkeren in goede staat en er wordt gedisciplineerd gereden.
Behalve grote steden als Oslo, Bergen, Trondheim en Stavanger bezochten we ook minuscule dorpen met enkele tientallen inwoners.

Toerisme naar Noorwegen zit in de lift mede dankzij de grote internationale cruiseschepen en door de eigen Noorse Hurtigruten (een combinatie van postboot en passagiersschip).
Een Noorse locatie zonder Troll ( een onzichtbaar, mysterieus en plagerig wezen) is niet compleet!
Al met al een prima presentatie vans Ans en Chris Breet!
En voor ik het vergeet: heeft u nog geen vakantieplannen? Denk dan eens aan Noorwegen!!

Kijk voor meer informatie op : www.breetbeeld.nl

Grioetjes Jan en Gretha

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven