Riens vakantieverslag 2019

Print Friendly, PDF & Email

We zouden met 43 personen van de KBO Woerden/Kamerik de vakantiereis naar Ootmarsum beginnen. Maar helaas hebben er, door omstandigheden, diverse mensen moeten annuleren zodat we uiteindelijk met 36 enthousiaste vakantiegangers op reis gingen.

De reis naar Ootmarsum verliep voorspoedig. Vanuit Woerden eerst naar Kamerik om dan daarna in het Stadshotel Ootmarsum te arriveren. Hier werden wij ontvangen met koffie en na uitleg over het hotel, werd de sleutel overhandigd en kon men naar zijn kamer. Om 18:00u werd het diner geserveerd en kon men de avond naar eigen inzicht invullen.

Zondag 23 juni

Ontbijt van 8:00 tot 8:45u. Om 9:00u was er een dienst in de HH. Simon en Judas kerk. Het oudste deel is het westelijke deel, werd in Romaanse stijl gebouwd tussen de jaren 1196 en 1220. Na de dienst had men de gelegenheid om in Ootmarsum koffie te drinken: met of zonder gebak. Na de lunch had men de middag voor zichzelf om te winkelen in de stad. Om 18:00u was het tijd voor het diner en de avond werd verzorgd met een muziek quiz van de vroegere jaren, wat best lastig was.

Maandag 24 juni

Deze morgen na het ontbijt was het het beste om, vanwege de extreme warmte, rustig op het terras te verblijven en ons voor te bereiden op de middagreis. Na de lunch stond de bus gereed om via een toeristische route te arriveren bij de Shiitake kwekerij in Tilligte. Daar worden nu, in een voormalige kippenboerderij, opgemalen eiken of beukenhout dit soort paddenstoelen gekweekt. De familie Masselink is in 2007 begonnen met deze teelt. Na rondleiding op het bedrijf, met uitleg hoe dat product tot ontwikkeling komt en geoogst wordt, is het tijd te vertrekken naar Ootmarsum voor het diner.

Op de avond staat de stadswandeling op het programma. We vertrokken om 20:00u onder leiding van gids Ben. Hij leidde ons rond en vertelde over de historie en het ontstaan van Ootmarsum. Ootmarsum was een belangrijke handelsroute van België tot Letland. Een boeiende avond.

Dinsdag 25 juni

Vandaag stond een middagreis op het programma, maar omdat de weersverwachting een zeer hoge temperatuur voorspelde (36 graden) werd de middagtocht verzet naar ochtend. Na het ontbijt van 9:00u vertrok de bus, met onze vaste chauffeur Martijn, langs diverse mooie streken richting Losser naar de steenfabriek ‘De werklust’. Daar aangekomen eerst maar koffie met krentenwegge en vervolgens in twee groepen de werkwijze bekijken hoe men in die jaren stenen met de hand en machinaal maakten, die vervolgens droogden om ze dan in de ovens te bakken onder een temperatuur van 1000 graden. De klei voor de stenen werd naast de fabriek opgegraven en per smalspoor vervoerd. Om 13:00u terug naar het hotel voor de lunch, en rest van de middag de koelte opzoeken in het hotel. De avond zou ingevuld worden met Oud Hollandse spelen maar dit vond geen doorgang. Het moest plaats maken voor het Nederlands vrouwen voetbal.

Woensdag 26 juni

Vroeg ontbijt! Op deze dag stond een dagreis naar Duitsland gepland. Onze chauffeur Martijn vertrok om 9:00u met ons om dan, via een rondreis, voor de koffie te arriveren bij de Haarmühle. De watermolen die hier staat werkt nog en kan ook nog elektriciteit opwekken. Vandaar vertrokken wij om de omgeving te verkennen met de bus richting Billerbeck voor de lunch in het hotel Weissenburg. Na de lunch reden we met Martijn naar Nordhorn om te shoppen. Om 17:00u vertrok de bus richting Ootmarsum om dan om 18:00u aan te komen voor het diner. Na de koffie, die elke avond omstreeks 20:00u werd geserveerd, konden we Bingo spelen. De gastvrouw Tineke verzorgde de bingo op een bijzondere leuke manier. Een geslaagde avond.

Donderdag 27 juni

Deze dag kon iedereen zelf bepalen hoe men deze dag wilde invullen. In Ootmarsum is voldoende gelegenheid om dat te kunnen doen. Men heeft er een openluchtmuseum -Ton Schulten museum, een glasblazer, of een bierbrouwerij; te veel om op te noemen en vele terrassen en winkels. Na het diner werden we verwacht in hotel Maas voor de Ootmarsumse Boerendansers. Deze groep werd in1936 opgericht en is een van de oudste van Twente. Ook wij werden betrokken om deel te nemen aan hun optreden. Een geweldige avond. Later op de avond waren we terug in het hotel werden we verrast met het DECAP orgel.

Vrijdag 28 juni

Na het ontbijt voelde de temperatuur buiten (14 graden) toch nog wel frisjes aan en verkozen velen om maar binnen te blijven. Snel steeg de temperatuur naar 24 graden en velen vertrokken toen toch maar om te wandelen, winkelen enz. Om 12:00u stond de lunch gereed om daarna te vertrekken naar Almelo waar het museum van Bolletje staat. We werden verwelkomt met koffie om daarna in twee groepen te worden rondgeleid. Men vertelde over de ontwikkeling bij Bolletje en hoe bolletjes beschuit vroeger werden gemaakt door de gebroeders Ter Beek in Almelo. Nadat iedereen het museum had bezichtigd en wederom koffie of thee hadden gedronken, vertrokken we weer richting Ootmarsum voor het diner. De afscheidsavond was met live muziek en men had de gelegenheid om te dansen en niet te vergeten mee te doen met de polonaise. Een zeer leuke avond.

Zaterdag 29 juni

Na het ontbijt, toen alle koffers waren ingeladen, vertrokken we, uitgezwaaid door de familie Bults eigenaar van het hotel, richting Woerden/Kamerik om daar om 11:30u te arriveren.

Terug kijkend kunnen we zeggen: “Een zeer goede verzorgde vakantie met iedere avond een geweldig heerlijk diner en op de laatste avond een enorm buffet.

Een aanrader!!!!”

Verslag Rien.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven