Senioren: Let op uw zaak ………

Print Friendly, PDF & Email

Wellicht hebt u gehoord dat de banken bezig zijn met de reorganisatie van hun bestand aan pinautomaten. Reorganiseren betekent in de praktijk meestal bezuinigen, verminderen, aanpassen of welke fraaie omschrijving je er aan wilt geven. Laat ik een voorbeeld geven:

In Harmelen staan 3 pinautomaten waarvan 1 in het Dorpshuis. Senioren maken veel gebruik van die laatste, want het is er veilig. Je kunt er “overdekt” pinnen en er zijn meestal andere dorpsgenoten om je heen………….

Nu gaat het gerucht dat die “flappentap” moet verdwijnen……. Dit heeft al geleid tot onrust en vragen aan bestuursleden van de KBO.

Na onderling overleg hebben Gretha en ik contact gelegd met de bestuursvoorzitter van het Dorpshuis. We vernamen dat de banken vinden dat er te weinig gepind wordt en dat dit het belangrijkste argument is om het apparaat weg te halen. Hierop – zo vinden wij – is veel af te dingen, want het Dorpshuis is door de week beperkt open (tot 18.00) en op zaterdag en zondag zelfs gesloten.

Als KBO vinden we dat er in Harmelen 2 pinautomaten moeten blijven; 1 in Harmelen – Zuid en 1 in Harmelen – Noord. Die laatste voorkomt dat senioren uit Noord, al dan niet met rollator, meer dan 500 m moeten lopen en de drukke en gevaarlijke Dorpsstraat moeten oversteken.

Gretha en ik hebben ook aangevoerd dat er in Noord een groot bouwproject op stapel staat met ook woonunits voor senioren. Dat betekent meer bewoners en dus ook meer pintransacties…

Mocht de pinautomaat in het Dorpshuis ondanks alles toch moeten verdwijnen, dan moet er in Noord een alternatief gevonden worden en dat zou plaatsing van een geldautomaat in de Co -op supermarkt kunnen zijn die op 60 m van het Dorpshuis gevestigd is. Wat ons betreft is dit een win–win situatie !!!!

We hebben onze visie gedeeld met Gijs Kool – journalist van het AD (editie Groene Hart) – en met Geldmaat, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de reorganisatie van het bestand aan pinapparaten.

Ik hoor u denken: “Dat speelt in Harmelen”, maar let op: ook de andere kernen van Woerden komen aan de beurt………….
Dus ……………………….. Senioren let op uw zaak !!!

Jan de Lange
Voorzitter KBO – afdeling Woerden

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven