Services KBO-Utrecht

Door de reorganisatie binnen de KBO-organisatie zijn veel  van de landelijke services ontmanteld. Zodra die weer actief zijn zal op deze plaats het een en ander weer worden beschreven, zoals bijvoorbeeld:

KBO-Servicelijn

KBO-PCOB kent telefonische hulpdiensten, de Servicetelefoon, Pensioentelefoon en de Juristentelefoon.

Maar wat blijft is: Het Magazine ‘ONS’

Elf keer per jaar ontvangt u het magazine ‘ONS’.

De vrijwilligers van de KBO Woerden gaan door weer en wind op pad om er voor te zorgen dat u dit lezenswaardige blad, samen met de nieuwsbrief, in uw brievenbus krijgt.

en ook: Collectieve ziektekostenverzekering ZilverenKruis

De KBO biedt haar leden in samenwerking met ZilverenKruis, een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Of, Korting op uw rijbewijskeuring

KEUREN VANAF 75 JAAR
Uw rijbewijs moet elke tien jaar worden vernieuwd; vanaf 65 jaar is deze termijn korter. De overheid heeft namelijk bepaald dat bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke vijf jaar een medische keuring moeten ondergaan om het rijbewijs te kunnen vernieuwen.

Er zijn een paar spelregels: Regel het op tijd (in verband met wachtlijsten!);

U heeft een Eigen Verklaring nodig, u kunt deze kopen bij veel gemeenten, bij een rijschool of via www.cbr.nl (met DigiD). Tot uw 75e is, op het moment dat uw rijbewijs verloopt, een medische keuring niet noodzakelijk. Daarna is een verklaring nodig van een arts (bij voorkeur een andere arts dan uw huisarts);
Bent u tussen de 65 tot 70 jaar? Dan is uw rijbewijs geldig tot uw 75e;
Bent u ouder dan 70? Dan is uw rijbewijs maximaal 5 jaar geldig;

Na uw 75e krijgt u elke 5 jaar een medische keuring. Na elke keuring is uw rijbewijs maximaal 5 jaar geldig.
Kijk voor uitgebreide informatie op: www.cbr.nl (rijgeschiktheid/rijbewijs op hogere leeftijd).
KBO lid en verzekerd bij Zilveren Kruis maakt u als KBO-lid per 1 januari 2017 gebruik van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis, inclusief een aanvullende verzekering? Dan krijgt u bij (her)keuring voor uw rijbewijs een vergoeding voor de medische keuring. Dat is mooi meegenomen! Klik hier voor meer informatie!

Opmerking: In veel gevallen kunt u bij een aantal geselecteerde artsen en instanties korting krijgen op uw rijbewijskeuring. Kijkt u eens bij: www.rijbewijskeuringsarts.nl
Let a.u.b. ook op de gewijzigde tarieven in 2024 bij het CBR voor de gezondheidsverklaring (€44,50) en het Nza tarief voor de keurend arts (€130,20).

Dokter Robert Sadiek van RijbewijskeuringsArts.nl streeft er ook in 2024 naar om kwaliteit te blijven leveren aan uw leden en ook de tarieven voor uw leden behapbaar te houden:
Een vast keuringstarief, ongeacht het aantal keuringsverslagen (ondanks de ruimte die de Nza biedt hiervoor) en ook een gratis consult na de keuring, bij aanvullende vragen van het CBR.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven