Vakantiereis KBO Woerden – Kamerik 2021

Print Friendly, PDF & Email

Naar Valkenburg

Hoera, het kan weer. Vakantie vieren. In februari 2020 kreeg ik voor mijn 90ste verjaardag een reis met de KBO aangeboden. Toen kon het door corona niet doorgaan, maar de regels zijn versoepeld en we kunnen weer weg.

Zaterdag 26 juni.

We vertrekken op zaterdag met 31 deelnemers in een luxe bus van André Rieux naar Valkenburg. Onze chauffeur heet Kevin.
Is jong en correct, zou zomaar iemands kleinzoon kunnen zijn.
De rit is mooi en lang, we zijn dus blij als we om ca. 5 uur in Hotel Monopole worden verwelkomd door de familie Curvers.
De koffers worden boven gebracht en daarna kunnen we meteen aan tafel voor een heerlijk 4 gangen diner.
Het is mooi weer dus maken we in groepjes een wandeling naar het centrum. Het lijkt wel Bevrijdingsdag. Overal blije mensen, in de straten en op de terrassen. Met een ijsje op een muurtje bij de kerk en langs de Geul. Even geen corona.
Daarna blijven we nog tot ca. 11 uur op het terras van het hotel een drankje drinken en genieten van het mooie weer.

Zondag 27 juni: Rustdag
Omdat de regels omtrent kerkgang nog niet zo duidelijk zijn volg ik de Heilige Mis op de televisie. ’s Middags maak ik een wandeling langs het station, het oudste nog in bedrijf zijnde van Nederland. Terug langs het moderne stadhuis. Terug op het terras kun je genieten van een rally van zeer dure auto’s. En van koffie met vlaai.
Na het (weer luxe) diner is het tijd voor Oudhollandse spelletjes en de EK voetbalwedstrijd Nederland – Tsjechië. De oranje attributen kunnen weer in de koffer. Nederland ligt er uit. 0–2.

Maandag 28 juni.

Het weerbericht voorspelt Code Oranje. Hevige regenval. Vooral Limburg wordt zwaar getroffen. Wij krijgen wat regenbuien Maar zitten binnen en kijken ernaar. ’s Middags is het weer droog en gaan we met Kevin een rondrit maken door Mergelland naar het Drielandenpunt. Natuurlijk is er een stop voor “koffie” in Restaurant de Bokkenrijders. Attentie: ze verkopen daar geen advocaat met slagroom. Wel ijs met advocaat en slagroom.

Op de terugweg stoppen we bij het Amerikaanse Militaire Kerkhof Margraten.
’s Avonds op het terras ontstaat een spontaan zangfeest.

Dinsdag 29 juni.

’s Morgens rijden we in een toeristentreintje door Valkenburg. En zien alle bezienswaardigheden op een makkelijke manier en met uitleg. Later ga ik te voet nog eens rondkijken.
Na alweer zo’n uitstekend diner is er ’s avonds Bingo. Ik speel dat nooit en had dus de enige valse bingo. Gelukkig was er voor iedereen een prijsje.
Woensdag 30 juni.
De dag begint bewolkt en een beetje miezerig. Wel gewandeld en me druk gemaakt over de opgebroken stoep waar we steeds over moeten. Recht voor het kantoor van een schadeletsel adviseur. Toen ik daar met haar over in gesprek kwam vertelde ze dat er kabels worden gelegd en “ dat het niet opschiet”. Waar heb ik dat meer gehoord.
’s Middags toegekeken bij een fanatiek spelletje Skibo.
’s Avonds kwam er een Troubadour. Wat hij deed was best goed maar kwam door de opstelling in de zaal niet goed over. Na een matig applaus hoorde ik hem zeggen: “Bedankt voor het medeleven”. De avond eindigde toch nog vrolijk met een polonaise.

Donderdag 1 juli.

Vandaag gaan we naar Maastricht. Een schitterende oude stad met veel jong publiek. Studenten van de verschillende universiteiten. Maar ook luxe winkels en vooral terrassen.
Ik heb eerst een stadstoer gemaakt in een toeristenbus met uitleg en daarna wat door een oude wijk gewandeld.

Vrijdag 2 juli.

Dat wordt vroeg opstaan (of niet zo lang ontbijten) want we moeten al om half 10 in de bus zijn.
We gaan naar Kasteelpark Born.
Bij een vervallen kasteel, er is niet veel van over, is in het park een dierentuin. Wat mij betreft de leukste ooit, maar ik heb er lang geen meer bezocht. Er zijn heel veel soorten dieren.
Van stinkdieren tot witoorpenseelaapjes, pauwen, uilen, neusberen en ga zo maar verder.
En de koffie met vlaai is er ook goed. Kevin probeert nog een groepsfoto te maken en dan gaan we terug.
Rest ons nog de afscheidsavond met muziek. Die valt goed in de smaak.
De muzikant speelt verzoeknummers, er wordt gedanst en de avond eindigt natuurlijk met de polonaise.

Zaterdag 3 juli.

Terug naar huis. Helemaal voldaan. Nieuwe mensen ontmoet. Veel gepraat.
En blij dat het allemaal weer kon.
Dank aan de familie Curvers voor hun goede zorgen en aan de Reiscommissie die er vast en zeker veel tijd en werk in heeft gestoken.

Verslag gemaakt door Toos van Dam en foto’s door Rien Gresnigt

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven