Vakantieweek 2014 Drenthe

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door: Riet van Rijn van Wijk
Foto’s gemaakt door: Nel Adolfs

Zaterdag: 21 juni

orgingermarkeNa een vertraging van een uur reden wij van Woerden richting Kamerik om daarna naar ons vakantieadres “De Orgingermarke” in Odoorn (Drenthe) te rijden. Daar werden we hartelijk ontvangen met een heerlijk diner. Vervolgens pakten we de koffer uit en smulden we van een lekker bakkie koffie.

Zondag: 22 juni

Zondag om tien uur allemaal naar de hervormde kerk – er was geen katholieke kerk in de buurt – : de kerk naast het hotel. Het was een mooie dienst.

Terug in het hotel: koffie met ……… gebak! Om zes uur ’s avonds kregen we weer een diner en ’s avonds hadden we vrij.

’s Morgens waren we altijd vrij. Sommigen gingen kaarten, wandelen of een spelletje doen anderen gingen fietsen. De fietsers konden bij thuis komst hun kleding uitwringen; ze hadden in een  hoosbui gereden en baalden flink van.

Maandag: 23 juni

rondvaart-weerribbenNa een rondvaart in de Weerribben bij Giethoorn hebben we met z’n allen naar het WK voetballen gekeken.

 

 

Er was met het diner rekening gehouden: We kregen de koffie in de pauze zodat we er niets van hoefden te missen. Heel gezellig: Met 50 man kijken.

In het oranjeDat sommigen zich in het oranje gehesen hadden heeft zeker geholpen: ‘onze jongens’ wonnen met 2 – 0.

 

 

 

 

Dinsdag: 24 juni

dorp-van-bartjeHet dorp van Bartje deden we aan en genoten van de prachtige natuur. Onze chauffeur vertelde heel veel, wat iedereen zeer op prijs stelde.

 

 

 

Digital Camera P42080’s Avonds kwam er een shantykoor uit Stadskanaal. Dat viel goed in de smaak.

 

 

 

 

 

Woensdag: 24 juni

vakantie-2014-19Na het vele zitten in de bus en het lange dineren moest er toch ook nog wat aan sport gedaan worden dus togen we van een steile ronde trap af voor een bowlingavond in het hotel.

Gezellig met een borrel en een hapje maar toen kwamen de pijntjes aan arm en knie. Dat werd zo erg dat er maar gestopt werd.

Donderdag 25 juni

De volgende dag weer met de bus: Kilometers langs grasvelden in Drouwen. Die worden gebruikt voor voetbal velden over heel de wereld.

grasvelden-drouwenGras zaaien, matten erover spannen en met worstprikkers vastgezet. Het was een prachtig gezicht met de zon er op.
Net een biljartlaken: zo glad en groen. Na het maaien wordt het gras met een stofzuiger weggezogen. De grasmatten zijn, als ze er worden afgehaald om naar de voetbalclubs verzonden te worden, heel dun.

Digital Camera P42080Na de rit langs de voetbalvelden in wording kwamen we aan Royal Goedewaagen waar we een rondleiding kregen.

We zagen daar o.a. allerlei mooie potten, vazen porseleinen -miniaturen. En grote maar zelfs ook hele kleine urnen. Het was mooi om te zien: van begin tot eind.

Vrijdag: 26 juni

duo-nelis-en-leentje
 
In “de Woonboot van Nelis en Leentje” in Emmererfscheidenveen (nabij Schoonebeek) leek de tijd wel teruggedraaid. We zagen heel veel terug uit grootmoeders tijd. Ook heel veel accordeons: het aantal ben ik vergeten maar het waren er héél veel en niet een het zelfde.

We hebben daar ook heerlijk koffie gedronken waarna we tevreden weer naar Odoorn reden. Daar wachtte ons weer een lekker diner.

Digital Camera P42080

 

Zaterdag: 27 juni

Digital Camera P42080Met de Hunze Express – een soort dubbeldekker – die door de chauffeur zelf was gebouwd, reden we door Exloo. Hij zat zelf op de tractor!

 

 

 

Wij moesten met een steile trap omhoog. Was wel wat gevaarlijk! Je moest tijdens het rijden goed uitkijken want op het zandpad door het bos zwiepten de takken naar binnen. Er zat geen glas in de ramen; je was je leven vaak niet zeker. Wat een hilariteit!

 

Digital Camera P42080

Onderweg werd ook nog een schaapskudde bewonderd en hebben we met de herderin gesproken.

 

 

 

 

Digital Camera P42080De afscheidsavond werd besloten met een heerlijk buffet. Er was een zangeres die veel bekende liedjes zong.

 

 

 

 

vakantie-2014-16-kopie
 
Jos, Jopie, Cock en Johan voerden nog een leuk stukje op: Drie vrouwen wilden graag een man en kregen tenslotte hun zin! Johan was het slachtoffer, maar vond dat helemaal niet erg hoor!

Een quiz en polonaise maakten onze vakantie tot een fantastisch einde.
Ik kijk terug op een fijne week.

Dank aan iedereen die deze week op zo’n fijne en prettige manier tot het einde heeft weten te brengen.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven