Vakantieweek 2017: we gingen naar Oldenzaal

Print Friendly, PDF & Email

Vakantieweek naar Oldenzaal: zaterdag 24 juni t/m 1 juli

 

[fruitful_alert type=”alert-success”]Hier volgt het verslag van Rien Gresnigt.
Was u erbij en heeft u nog leuke foto’s? Stuur ze naar de webmaster.[/fruitful_alert]

Zaterdag 24 juni
Zaterdagmiddag werden de gasten van Woerden als eerste opgehaald en daarna die van Kamerik.

Om 14.15 uur – Vertrekt de bus richting Oldenzaal, aankomst 16.45 uur. In het hotel ‘het Landhuis’ worden we ontvangen met koffie. Daarna de kamers opzoeken en om 18.00 uur wordt het diner opgediend. De avond kunnen we zelf invullen.

Zondag 25 juni
Ontbijt van 8.30 t/m 9.15 uur. Na het ontbijt is er gelegenheid om naar de kerkdienst te gaan in Oldenzaal (Plechelmuskerk) waaraan iedereen heeft deelgenomen behalve 1 gast die ‘s-nachts naar het ziekenhuis in Enschede is gebracht.

Om 12.30 uur de lunch en een middagtocht door het Twentse landschap met een bezoek aan een boerenbedrijf met 350 stuks melkvee . De melk werd hier verwerkt tot kaas, verder was er gelegenheid wat te nuttigen en wat zuivelproducten te kopen. Daarna terug naar het hotel. Het diner rond 18.00 uur en de avond wordt ingevuld met bingo.

Maandag 26 juni
Ontbijt om 8.00 uur en om 10.00 uur de ochtendgymnastiek op de stoel. Iedereen heeft daaraan deelgenomen. Van 11.00 – 12.00 uur een presentatie van de VVV over het ontstaan en de geschiedenis van Oldenzaal. Om 13.30 uur de lunch en daarna met de bus naar Nordhorn (in Duitsland) om te winkelen en een stadsbezichtiging.

Om 18.00 uur het diner en om 20.00 uur serveerde men koffie. Daarna een muzikale avond die werd verzorgd door Gert Ekkelkamp met keybord, trompet, ook samen met zijn zoon, en klarinet, wat resulteerde in ‘dansen en voetjes van de vloer’. Al met al een geweldige avond.

Dinsdag 27 juni
Na het ontbijt vertrokken we voor een dagtocht wederom naar Duitsland, het gebied van het Teutoburgerwald met een bezoek aan de oude handelsstad Rheine en de bezichtiging van het winkelcentrum Ems Galerie. De reis werd voortgezet door het gebied met een schitterend landschap met een de lunch in een oude boerderij “Das Bauernhof Holtkamps Deele” met een rijke historie en vele rampen (www.holtkamps-deele.de). Om 16.00 uur arriveerden wij weer in het hotel. Na het diner werd de avond verzorgd met cabaret van Jan Mulder. Wederom een goed verzorgde avond.

Woensdag 28 juni
Ontbijt tot 9.30 uur daarna tot aan de lunch een vrije ochtend om zelf in te vullen. Er werd gekaart en gebiljart en sommigen maakten gebruik van de welness- en fitness mogelijkheden. Na de lunch is er gelegenheid om met 2 huifkarren het gebied te verkennen, waarvan veel gebruik werd gemaakt (kosten € 12.50). Na het diner werd de avond gevuld met Weense operette, met prachtige kleding en muziek. Deze avond was in een woord geweldig en iedereen heeft er van genoten.

Donderdag 29 juni
Deze ochtend vroeg uit de veren. Half 8 ontbijt en 8.30 uur in de bus naar Vilsteren. Daar stond de koffie en het gebak voor ons klaar. Naast het restaurant was een expositie te zien van de Nachtwacht op ware grootte (3.90 x 4.80 meter). Vandaar reden we naar het beschermde natuurgebied de Wieden en Weerribben. Hier wordt ons het middagdiner aangeboden en vandaar uit een rondvaart over het plassengebied. Om 17.15 uur arriveren we in Oldenzaal waar we om 18.00 uur een warme lunch konden nuttigen. De avond kan ieder zelf invullen naar eigen inzicht.

Vrijdag 30 juni
‘s Morgens ontbijt tot 9.30 uur, daarna kon men shoppen in de stad Oldenzaal. Jos, de eigenaar, zorgde met een hotelbusje voor het vervoer. De avond na het diner optreden van het jeugdcircus Tubantino uit Hengelo (leeftijd vanaf 6 t/m 18 jaar). Dit circus heeft ons kostelijk vermaakt. Een knappe prestatie wat zij hebben laten zien. Omstreeks 22.00 uur was er een optreden van een (on) bekende groep uit Woerden die een ode bracht aan de reiscommissie.

Zaterdag 1 juli
Weer vroeg opgestaan voor het ontbijt om om 8.30 uur te vertrekken richting Woerden / Kamerik. Na een voorspoedige reis behouden aangekomen in Woerden.

We zijn met 47 personen uit Woerden vertrokken en met 44 in Woerden teruggekomen. Dhr. en Mw. Van Kleef en Mw. Smolders ontbraken omdat de heer van Kleef de eerste dag in het ziekenhuis terecht kwam en zij eerder naar huis moesten gaan. Dat was een domper voor ons allen.
Terugblikkend: dit was voor iedereen prachtvakantie!

5 personen ontbreken op deze foto en die staan op de volgende foto

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven