Voorjaarsdagtocht 2017 ‘Diepenheim’

Print Friendly, PDF & Email

De gezamenlijke reiscommissies van de KBO Woerden en KBO Kamerik organiseerden weer de jaarlijkse voorjaarsdagtocht. Deze keer ging de reis o.a. naar het Oranjemuseum in Diepenheim.

Hier volgt het verslag dat Gini van deze reis maakte:

Precies op tijd vertrokken wij met 35 deelnemers voor onze dagtocht.

Omstreeks 10 uur maakten wij een stop voor een kopje koffie, uiteraard met het daarbij behorende gebakje.

Aan van Rooijen was doorgegeven dat 2 van onze deelnemers een dieet volgden, maar dat was niet doorgegeven. Gelukkig kon dat nog geregeld worden, zodat niemand iets te kort kwam.

 

Rond 10.30 uur reden wij door naar Diepenheim, waar wij een bezoek brachten aan het Oranjemuseum. Na een korte inleiding over het ontstaan van het museum konden wij op eigen gelegenheid rond kijken en ons er over verbazen wat er al niet aan snuisterijen zijn gemaakt ter herinnering aan een huwelijk of geboorte van de koninklijke familie.

Ook kregen wij uitleg over enkele kabinetten met traditionele inhoud voor trouw- en rouwkleding en hoe de rangorde was bij een voor het diner gedekte tafel voor de koninklijke gasten.

Nadat iedereen het tijdschrift Vorsten had ontvangen gingen wij heel dichtbij lunchen.

Via een mooie route reden wij naar Zutphen waar wij de gelegenheid kregen langs de IJssel te wandelen of op een terrasje in de zon te gaan zitten.

 

 

Tenslotte reden wij naar Nieuwegein waar wij in ‘De Lantaern’, het voormalige klooster, konden genieten van ons diner.

 

Rond 20.15 uur kwamen de eerste deelnemers weer terug in Woerden.

Gini

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven